top of page

El maig de 1998, un grup de pares i mares decideix crear una nova entitat amb la intenció de què els seus fills puguin seguir jugant al seu esport preferit: el futbol sala. Encapçalat pel Jack Malaret, el primer president del club, neix el CE Futsal Cervelló. Els inicis van ser humils, amb un sol equip, un juvenil masculí inscrit a la Tercera Divisió en la incipient competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol (FCF).

El que va començar com un camí perquè un grup de nens pogués practicar l'esport que estimaven va experimentar un ràpid creixement en només cinc anys. D'un equip es va passar a gaudir de tota una escola amb equips alevins, infantils i un sènior, tant masculí com femení. D'aquell grup de somiadors es va créixer fins a convertir-se en un dels clubs més grans de Catalunya, amb 14 equips.

Durant els seus 19 anys de vida, el club ha tingut temps de registrar grans fites. Durant anys va mantenir-se a la màxima categoria autonòmica enfrontant-se amb equips com el Marfil Santa Coloma i el FC Barcelona. En la llarga llista d'ascensos i títols destaca la progressió del primer equip, que partint des de la divisió més baixa existent juga ara a la segona categoria més important del futbol sala català amb un equip integrat per gent de Cervelló.

Sens dubte, però, el punt àlgid de la història esportiva del club va ser la temporada 2004-2005, quan l'equip infantil va classificar-se pels campionats d'Espanya celebrats a La Rioja. Un equip format íntegrament per jugadors del poble que va dur l'entitat a les posicions més altes del país.

També és important destacar els esportistes de Cervelló que, vestint la samarreta de la selecció, han representat Catalunya en els tornejos estatals disputats cada any. A més, els jugadors del club ja s'han convertit en habituals de la selecció del Baix Llobregat en el torneig intercomarcal celebrat anualment a Blanes.

L'activitat no es limita a les pistes. En paral·lel al creixement esportiu, la institució s'arrelava en el poble, participant en totes les activitats de la nostra vila. Ja fos per carnestoltes, la fira del comerç, la festa de l'esport o l'homenatge a Josep Tarradellas, els colors blau i groc sempre hi eren presents.

Des d'un primer moment, el Futsal Cervelló va convertir-se en un dels grans dinamitzadors de la vida del poble a través de les competicions organitzades. La més reconeguda i celebrada, la Trobada de Futbol Sala base que se celebra cada mes de juny. Amb 19 edicions a l'esquena, s'ha convertit en un referent del fútbol sala català i ha acollit participants fins i tot del País Basc.

Altres activitats que ja s'han incorporat a l'ADN del poble són les 24 hores masculines de futbol sala, les 12 hores femenines, la Copa Futsal i el divertit torneig mixt, en el que jugadors i jugadores comparteixen pista.

Això és el que el Futsal Cervelló ha estat fins ara. Però l'activat no s'atura, agafa velocitat. El pròxim 30 de maig l'entitat celebrarà el seu vintè aniversari i té davant seu un futur brillant per construir entre tots. Per homenatjar als que han fet possible aquests 20 anys d'història, el club prepara un any ple d'activitats lúdiques i esportives que anirà desvelant al llarg de la temporada.

La nova junta directiva que encapçala Primitivo Ardid es manté fidel a la filosofia i els valors fundacionals de la institució. Seguir sent una entitat per als joves del poble, on aprendre a jugar al seu esport preferit amb el respecte i el treball en equip per bandera segueix sent la nostra obsessió. Educació i rendiment van sempre de la mà, ja que els entrenadors primer formen persones i després futbolistes.

Coneixent i respectant el passat, el club aposta ara per professionalitzar la seva gestió a través de la formació dels seus treballadors. En aquest sentit, és clau l'acord signat amb la Federació Catalana de Futbol per convertir Cervelló en un Centre d'Alt Rendiment de futbol sala, acollint totes les activitats que el Col·legi d'Entrenadors i les seleccions autonòmiques realitzin.

L'objectiu és ambiciós: col·locar el Futsal Cervelló com una referència en l'àmbit català. Serà important comptar amb tots i totes, tant jugadors com jugadores, doncs la secció femenina serà una de les claus que marcarà l'èxit d'aquesta nova etapa que tot just engega ara. La pedrera i el foment de les categories inferiors continuarà sent el tret distintiu d'un club diferent.

bottom of page